Registered users


Log me on automatically next visit?

Zoeken
 Contactgegevens
Untitled Document Links

Biografie


Theo Smit (geb. 1-11-1952, Amsterdam) volgt na zijn eindexamen, Grafische School een opleiding op de Fotovakschool waar hij de techniek van het fotograferen leert. Na zijn militaire dienst werkt hij als freelance fotograaf en assisteert de fotograaf Hendrik Jan van Brandwijk, en publiceert zijn werk o.a. in tijdschriften als Revu, Panorama, Grasduinen, Das Tier.

Door zijn hobby onderwater fotografie wordt hij gevraagd een reportage te maken over de oesterkweek in de Zeeuwse wateren en later over de duiksport in Nederland. Ook voor Holland International maakt hij de brochure "Duikvakanties". In 1981 maakt hij voor C&A zomermode 1982 foto's onderwater met drie professionele fotomodellen in badmode op Tenerife voor de C&A persshow mode 1982 in Krasnapolski.

In 1983 vestigt hij zich in de Ierse hoofdstad Dublin waar hij een fotostudio opent en zich op entertainment fotografie richt. Voor de Ierse media fotografeert hij vele grote internationale artiesten zoals o.a. Stevie Wonder, George Michael en John Hurt. Voor de Ierse overheid fotografeert hij het staatsbezoek van de Israëlische President Chaim Herzog, vier dagen was hij de enige fotograaf in de directe omgeving van de President. Dit fotoverslag presenteerde hij in een album aan mevrouw Herzog. Voor Time Magazine maakt hij een fotoreportage van de The Brotherhood of the Golden Dawn, broer en zus leven als hogepriesters in een groot kasteel dat gedeeltelijk is ingericht als hoofdkwartier van de wereldwijde organisatie van heksen.

In 1986 keert hij terug in Nederland en trouwt met de vrouw van zijn leven Karen, die hij in Ierland heeft ontmoet. Nu richt hij zijn werkzaamheden geheel op de reclamefotografie voor een aantal zusterbureaus van het reclamebureau TBWA. Hij maakt billboards, posters, flyers, streamers en folders voor klanten als Spar, Super, Cirkel, Singer, Albert Heijn, C&A, Philip Morris en bouwmarkten. Dankzij zijn grafische opleiding maakt hij in die tijd ook illustraties en schetsen voor deze bureaus. Hij is in die tijd al de vaste fotograaf van schrijver Theo Kars met wie hij al lange tijd bevriend is. In veel van de boeken van Kars worden zijn foto's gebruikt en voor het boek "Losbandig Leven" ontwerpt hij de omslag waarbij hij zijn zwart wit foto's met de hand inkleurt wat een zeer speciaal resultaat heeft.

In 1990 publiceert hij in het weekblad Aktueel bijna wekelijks complete fotoreportages. In 1993 wordt zijn zoon Brian geboren en in 1997 zijn tweede zoon Connor.

Vanaf 2000 fotografeert hij in opdracht van Story, Glossy, Hitkrant, Breakout en Aktueel veel artiesten in zijn eigen fotostudio in het centrum van Amsterdam. Voor het weekblad Story begint hij zich bezig te houden met het fotograferen tijdens premičres en voor Aktueel op sport perspresentaties

van o.a. het Nederlands Elftal. Hij werkt in deze tijd nauw samen met MMPublications. Met zijn online fotopersbureau www.shp-fotonet.nl, richt hij zich nu op een nog bredere markt en publiceert o.a. in Veronica Magazine, Troskompas, Aktueel Man, Primo, Revu, De Pers, Tijdschrift voor Verzorgenden, Strijdkreet, Televizier, Wraf Magazine, Quote, Tina, Ditjes&Datjes, AVRO bode, Het Magazine, Disney XD, Nickelodeon Magazine, Beau Monde, Weekend online, RTL Boulevard en Shownieuws.

Vol enthousiasme werkt hij nu aan het dagelijks aanvullen van foto's op zijn internetsite van recente evenementen en gebeurtenissen in de wereld van entertainment en het fotograferen in opdracht van diverse media.      Powered by Studio Pijlman / PPTB Internet Solutions   Copyright © 2008 SHP Fotonet | Email: info@shp-fotonet.nl en +31 (0)6-105 77 972